Syntus lanceert in januari een app waarmee reizigers een kaartje kunnen kopen die ze op hun smartphone activeren.
Syntus introduceert betaal-app
Reizigers kunnen de app (Apple en Android) in januari downloaden. Daarin maken ze eerst een account aan om vervolgens kaartjes te kopen die worden bewaard op de app. Voordat de reiziger in een Syntus-bus of -trein stapt, activeert hij met een druk op de knop een digitaal kaartje. De code die dan op het scherm verschijnt is het vervoerbewijs voor de buschauffeur of controleur op de trein. Reizigers kunnen ook een digitaal kaartje kopen voor een ander, bijvoorbeeld een kind, dat op zijn of haar smartphone wordt geactiveerd.
De producten die Syntus via de app aanbiedt zijn dezelfde als de papieren kaartjes die de buschauffeur verkoopt: bustickets (losse kaartjes), Syntus Super ticket, groepsreisbrief en evenementkaartjes. Er is geen prijsverschil tussen het digitale kaartje en het papieren ticket.
In de loop van 2015 voegt Syntus nieuwe functionaliteiten aan de app toe, waaronder reisinformatie op basis van persoonlijke favoriete trajecten en de mogelijkheid om abonnementen te kopen. “De app willen we inzetten als een flexibel middel waarmee we snel en gemakkelijk op events en reizigersbehoeften kunnen inspelen”, aldus Jeroen Suurmond, manager Commercie bij Syntus.
Algemeen directeur Cees Anker: “Deze app functioneert al in Engeland. Aangetoond is dat je er gemakkelijk en veilig mee kunt betalen en reizen. Wij willen dit gemak ook aan onze reizigers bieden. Zo vergroten we onze toegankelijkheid. Daarnaast zijn we benieuwd hoe onze reizigers reageren op het betalen via een app.”
Leverancier van de app is Corethree, marktleider in technologie voor mobiele tickets in Engeland. Afgelopen maand kochten 305.678 gebruikers via hun apps in totaal 395.129 mobiele tickets ter waarde van 2,6 miljoen euro.
Meest gelezen vandaag
Meer artikelen met dit thema
ProRail aangesloten op onlineplatform van NDW
1 jul om 15:08 uurMaandag 24 juni zetten CEO John Voppen en Frederik Zevenbergen, lid Raad van Toezicht van het NDW en…
Gebrek aan animo voor Twentse reisapp Goan!
17 mei om 09:00 uurVanwege gebrek aan animo is de Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken. Gemeentes staken tonnen in de…
Reis anders en haal meer uit je reistijd
3 aug 2023Om de A2 tussen Deil, ’s-Hertogenbosch en Vught in de toekomst bereikbaar te houden, is het belangrijk dat…
Dataverrijking maakt reisadvies betrouwbaarder
4 jul 2023In opdracht van het platform Beheer Informatie Standaarden OV Nederland (Bison) werkt Irias…
Timmermans: Europese boekingsapp in 2025
30 mei 2023De Limburgse PvdA-Eurocommissaris Frans Timmermans komt deze zomer met een voorstel voor nieuwe wetgeving,…
‘Toon geen kleine vertragingen meer op boordcomputers’
24 apr 2023Tijdens de cao-onderhandelingen in het streekvervoer bleek dat veel buschauffeurs een hoge werkdruk ervaren.…
Impasse rond cao streekvervoer duurt voort
23 feb 2023Vakbonden FNV en CNV staken nog altijd in diverse delen van het land, omdat zij een betere cao eisen. Fred…
Ticketverkoop European Sleeper van start
20 feb 2023De eerste nachttrein van European Sleeper op het traject Brussel – Amsterdam – Berlijn gaat op donderdag 25 mei…
Reactie toevoegen