Nieuwe reiskaart: OV van de Zaak

Nieuwe reiskaart: OV van de Zaak

door in rubriek OV-chipkaart
Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe reiskaart: OV van de Zaak

Mobility Card Services en Veolia introduceren OV van de Zaak. Deze dienst is een nieuw product in de snel groeiende markt van zakelijke mobiliteitskaarten.

Met OV van de Zaak komen de initiatiefnemers tegemoet aan de vraag van werkgevers om woon-werkverkeer en zakelijke reizen met het ov eenvoudig en kostenefficiënt af te wikkelen. Hun medewerkers kunnen met de chipkaart in al het ov binnen Nederland. Bovendien is het mogelijk om meerdere abonnementen op een kaart te combineren. Werkgevers ontvangen maandelijks een overzichtelijke rekening.

OV van de Zaak claimt dat werkgevers door slimme analysetechnieken tot wel 25 procent op reis- en administratiekosten kunnen besparen. Victor van den Berg van Mobility Card Services: “Het reizen met OV van de Zaak is nog makkelijker dan reizen met de auto van de zaak. Wij nemen een drempel weg voor bedrijven die uit oogpunt van duurzaamheid of kostenbesparing het ov willen stimuleren, maar niet goed weten hoe of opzien tegen de extra werkzaamheden.”

Derde loot
De markt voor zakelijke reisproducten groeit snel. Sinds januari 2013 vormen de zakelijke mobiliteitskaarten de derde loot aan de stam van Trans Link Systems. Naast de anonieme en de persoonlijke OV-chipkaart, beheert TLS nu de OV-chipkaart zakelijk. De aanbieders van zakelijke kaarten kunnen nu zelf OV-chipkaarten bestellen en krijgen de reistransacties direct van TLS. Doordat steeds meer werkgevers hun werknemers een mobiliteitskaart geven, krijgen vervoerders met een groeiende groep zakelijke reizigers te maken.

In het komende nummer van OV-Magazine, dat op 20 november verschijnt, vertellen de vier grootste aanbieders van mobiliteitskaarten voor de zakelijke markt over de wensen van hun klanten en de drempels waar zij tegenaan lopen.

 

Karolien van Wijk

Over Karolien

Karolien van Wijk is redacteur van OV-Magazine, freelance tekstschrijver en communicatiespecialist.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook