Zeeuwse ouderen goedkoper in de bus

Zeeuwse ouderen goedkoper in de bus

door in rubriek tarieven
Reacties uitgeschakeld voor Zeeuwse ouderen goedkoper in de bus

Connexxion en de provincie Zeeland willen meer ouderen in de bus. Er komt er een speciale kortingskaart voor 65-plussers die in de daluren in heel Zeeland geldig is.

Connexxion is nog bezig ‘het 65-plus-product’ uit te werken. Daarbij wordt gedacht aan een introductieprijs van 52 euro. Daarna gaat een jaarkaart 60 euro kosten. 65-plussers kunnen met de kaart in de daluren voor 5 euro per maand door heel Zeeland reizen. Naar verwachting is de kaart vanaf juli te koop via de internet-shop van Connexxion.

“Wij zijn ook nog met gemeenten in gesprek of we via hen het product kunnen aanbieden”, zegt Connexxion-woordvoerster Nicky Jansen. “We denken dat ouderen voldoende achter internet zitten om de kaart online te kunnen aanschaffen. Maar als dat onverhoopt niet lukt, komen we ze tegemoet.”

Gratis ov
Voor de gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen komt de actie van Connexxion als geroepen. Ouderen mogen er sinds 1 maart 2010 gratis met de bus na 9.00 uur. De provincie betaalde daar het eerste jaar aan mee.

Wilma Koevermans, Connexxion: “Of het gratis ov in Zeeuws-Vlaanderen wordt opgeheven is aan de gemeenten. Zij kopen dit nu in. Wij hopen dat het wordt voortgezet, maar als dat niet gebeurt bieden wij de ouderen in Zeeuws-Vlaanderen het nieuwe 65-plus-product aan.”

Het gratis 65-plusvervoer in Zeeuws-Vlaanderen blijft nog bestaan tot 1 augustus. Als de Zeeuws-Vlaamse gemeenten kiezen voor de kortingskaart van Connexxion, wordt de scheve verhouding met de ouderen in andere delen van Zeeland rechtgetrokken.

Koevermans: “In Zeeland zijn ruim 90.000 inwoners ouder dan 65 jaar op een totaal van 375.000 inwoners. De komende jaren neemt de vergrijzing verder toe. Daardoor worden ouderen een steeds belangrijkere doelgroep. Het aandeel ouderen in de Zeeuwse bussen is nu ongeveer 8 procent. Met dit product willen we dit aandeel verhogen. We hopen enkele duizenden ouderen het product te verkopen.”

Karolien van Wijk

Over Karolien

Karolien van Wijk is redacteur van OV-Magazine, freelance tekstschrijver en communicatiespecialist.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook