Blije Reizigersprijs nu echt van reiziger

Blije Reizigersprijs nu echt van reiziger

Professionals uit de ov-sector kunnen weer stemmen voor de Blije Reizigersprijs. De keuze voor de beste publieksvriendelijke verbetering in het ov wordt voor het eerst overgelaten aan de reizigers zelf.

Op de longlist staan dit jaar 21 genomineerden, van Stationshuiskamers tot het Fryske Bus fol ferhalen. Ov-professionals worden opgeroepen om online hun stem uit te brengen. De vijf projecten met de meeste stemmen komen op de shortlist die op het Jaarcongres van Railforum, op 1 oktober, bekend worden gemaakt.

Waar de afgelopen jaren een jury de uiteindelijke winnaar aanwees, mogen reizigers dit jaar de knoop doorhakken. Tot en met 23 oktober kunnen reizigers stemmen op hun favoriete ov-verbetering op de shortlist. De uitreiking van de Blije Reizigersprijs vindt plaats op 30 november.

De derde Blije Reizigersprijs is daarmee een echte publieksprijs. Vorig jaar werd, naast de prijs van de vakjury, ook al een publieksprijs uitgereikt. Die ging naar het OV-diploma van Veilig Verkeer Nederland. De vakjury koos voor Reizen op rekening van de RET. De Blije Reizigersprijs is een initiatief van Railforum en wordt uitgereikt aan initiatieven die het ov beter, duidelijker, groener, leuker of makkelijker maken.

Karolien van Wijk

Over Karolien

Karolien van Wijk is redacteur van OV-Magazine, freelance tekstschrijver en communicatiespecialist.

Eén reactie

  1. hkuyeren
    11 september 2015 om 12:03

    Wat ik persoonlijk jammer vind is dat de lijst al op 13 juli is opgemaakt, dus maar halverwege het jaar. Een besloten groep als Samenreiskorting is genomineerd, maar niet de populaire nieuwe Grouptickets.nl website.

Lees ook