Klaptrap en atletiekbaan in metro RET

Klaptrap en atletiekbaan in metro RET

door in rubriek metro, promotie, reizigers, Rotterdam
Reacties uitgeschakeld voor Klaptrap en atletiekbaan in metro RET

De RET legt atletiekbanen aan in zeven Rotterdamse metrostations om reizigers uit te dagen meer te bewegen en hen de weg te wijzen tijdens de Marathon Rotterdam op 10 april. Dan verwacht Rotterdam zo’n 950.000 extra bezoekers te trekken.

Vanaf vandaag loopt er een atletiekbaan met afbeeldingen van RET-renners door metrostation Wilheminaplein. De komende weken worden ook atletiekbanen aangebracht op de metrostations Beurs, Rotterdam Centraal, Blaak, Kralingse Zoom, Slinge en Zuidplein. Om traplopen te stimuleren is op metrostation Wilhelminaplein een ‘klaptrap’ aangelegd, waar mensen die de trap nemen een applaus te horen krijgen. In de week voor de marathon plaatst de RET op Rotterdam Centraal een fanwall met aanmoedigingen voor de marathonlopers. Reizigers kunnen een een aanmoediging sturen via een tweet die eindigt op #supportMR16.

“We hebben voor deze zeven metrostations gekozen omdat ze langs de route liggen die de supporters van de marathon nemen”, zegt perswoordvoerder Frouke Albers. Bij Kralingse Zoom ligt een grote parkeergarage. Met behulp van de atletiekbaan willen we reizigers de weg wijzen naar de metro. Veel andere stations liggen op de route. We zien dat supporters de marathon volgen via de metro. Vijf minuten na de start op de Coolsingel, stappen mensen in de metro naar de volgende plek waar ze de marathonlopers kunnen zien.”

Om de enorme drukte te beheersen zet RET langere metro’s in en rijden de metro’s met hogere frequentie. Ook zet RET extra personeel in. Marathonlopers kunnen bij het ophalen van hun startbewijs ook vervoerbewijzen voor de RET kopen. Op internet is extra informatie over reizen tijdens de marathon te vinden via www.ret.nl/marathon.

Het idee voor de atletiekbanen op de stations kwam van twee kanten. Frouke Albers: “Wethouder Adriaan Visser sprak een tijdje terug onze directeur Pedro Peters aan op Twitter, met een voorbeeld van een atletiekbaan op een station. Wij waren ook al bezig met de marathon, dus we hebben die handschoen samen opgepakt. Het resultaat is een ludieke manier van bewegwijzering en een mooie uitnodiging om te bewegen.”

Karolien van Wijk

Over Karolien

Karolien van Wijk is redacteur van OV-Magazine, freelance tekstschrijver en communicatiespecialist.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook