Spoorlopers in de ban van Pokémon

Spoorlopers in de ban van Pokémon

door in rubriek spoor
Reacties uitgeschakeld voor Spoorlopers in de ban van Pokémon

ProRail waarschuwt om niet langs het spoor naar Pokémon te gaan zoeken. De makers van het spelletje halen de beestjes voorlopig niet van het spoor.

De zoektocht naar Pokémon heeft inmiddels meerdere spoorlopers opgeleverd. Nabij Hattem zijn maandagavond twee mensen van de rails gehaald. Tussen Delft en Schiedam moesten treinen langzamer gaan rijden, omdat er mensen vlak langs het spoor liepen. Vandaag werd er opnieuw op Twitter melding gemaakt van mensen die langs het spoor liepen op zoek naar de fantasiebeestjes, maar deze melding is nog niet geverifieerd.

Spelers van het spelletje Pokémon Go moeten de beestjes met behulp van hun smartphone vinden. De locatie van de beestjes staat aangegeven op een kaart. De beestjes worden weergegeven met behulp van augmented reality. De app werd enkele dagen geleden gelanceerd en is wereldwijd een hit.

ProRail heeft gisteren contact opgenomen met spellenmaker Nintendo om de Pokémon van het spoor te halen. Jaap Eikelboom, persvoorlichter ProRail: “De makers van het spel hebben ons in de reactie verzocht om de gps-coördinaten van het spoor. Bij een gebouw kan dat, maar de coördinaten van 6000 kilometer spoor en alle stations doorgeven is niet zo makkelijk. We vinden bovendien dat de makers van het spel hun spelers niet serieus nemen. Je hebt als bedrijf toch een verantwoordelijkheid dat mensen jouw spelletje veilig kunnen spelen?”

ProRail heeft ook zonder Pokémon regelmatig last van mensen die vlak langs het spoor lopen. In 2015 kwamen er gemiddeld acht tot negen meldingen per dag binnen. In 2016 zijn er tot nu toe 1602 mensen aangetroffen langs het spoor. Dit zorgt regelmatig voor vertragingen in het treinverkeer. Op spoorlopen staat dan ook een boete van 140 euro. Eikelboom: “Of je nou je hond uitlaat langs het spoor, of een Pokémon wilt vangen, het is allebei niet slim.”

Karolien van Wijk

Over Karolien

Karolien van Wijk is redacteur van OV-Magazine, freelance tekstschrijver en communicatiespecialist.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook