TransTec-eigenaar gaat zelfstandig door

TransTec-eigenaar gaat zelfstandig door

door in rubriek advies
Reacties uitgeschakeld voor TransTec-eigenaar gaat zelfstandig door

Adviesbureau TransTec houdt op te bestaan. Directeur Fred van der Blij gaat als zelfstandig adviseur verder.

TransTec hield zich bezig met advisering in een breed scala aan ov-projecten, zowel aan overheden als aan vervoerders. Daar komt de komende maanden een einde aan. Directeur-eigenaar Fred van der Blij rondt momenteel de laatste projecten af. Hij gaat zelf als zzp-er verder onder de naam TransTec.

Van der Blij: “Ik ben een man van de inhoud, en wil me meer gaan richten op de inhoudelijke kant van het vak en minder op de bedrijfsvoering. Daarbij speelt dat ik de pensioengerechtigde leeftijd nader. Op deze manier kan ik de komende jaren rustig afbouwen.” Van der Blij werkte vijftien jaar voor TransTec, waarvan de laatste jaren als directeur-eigenaar.

Van der Blij heeft geprobeerd een opvolger te vinden, maar dat bleek in de huidige markt niet mogelijk. “De markt verandert. Het is steeds makkelijker om zonder kantoor en secretariaat als zzp-er een bedrijf uit te oefenen. Daarnaast werkte TransTec, voortgekomen uit het ov-bedrijf van Hannover, zowel voor de overheid als voor vervoerbedrijven. Dat bleek de afgelopen jaren in het licht van de aanbestedingen lastig zo nu en dan.”

Veel TransTec-adviseurs zijn al aan hun nieuwe baan begonnen. Van der Blij: “Je ziet dat de markt voor vervoerkundigen momenteel goed is. Er is nog een adviseur op zoek naar iets nieuws, maar ik heb er vertrouwen in dat dit goed komt. Voor het office-personeel van TransTec is in goede harmonie een ontslagvergoeding geregeld.”

Voormalig TransTec-adviseur Wilco Bos is nu senior adviseur OV bij ingenieursbureau Royal HaskoningDHV. Met Bos hoopt RHDHV haar positie op de ov-markt te versterken. Ook Van der Blij gaat komend jaar op projectbasis samenwerken met RHDHV.

Karolien van Wijk

Over Karolien

Karolien van Wijk is redacteur van OV-Magazine, freelance tekstschrijver en communicatiespecialist.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook