Nachtvlinder naar ov-proeftuin Brabant

Nachtvlinder naar ov-proeftuin Brabant

door in rubriek flexibel vervoer
Reacties uitgeschakeld voor Nachtvlinder naar ov-proeftuin Brabant

De Nachtvlinder van Arriva kan uitgroeien tot een landelijke formule als de Buurtbus. Dat bleek dinsdag tijdens een symposium van Reizigersoverleg Brabant en onderwijsinstelling NHTV.

De ruim honderd bezoekers van het symposium Waarheen, waarvoor? kozen de Nachtvlinder als beste project voor een nieuwe ov-proeftuin in Brabant. De Nachtvlinder is een taxibusje van Arriva dat treinreizigers in de avonduren uitvent van station Zutphen naar omliggende wijken en plaatsen. Deze nieuwe formule is ontwikkeld door Frank van Setten, adjunct-directeur Trein van Arriva en bedenker van het visgraatmodel (bussen takken aan op trein).

De Nachtvlinder is voor steden tot 60.000 inwoners die te groot zijn voor een vraaggestuurde Regiotaxi en te klein voor een eigen stadsdienst. “Van de gebruikers reist 90 procent van het station naar een wijk of omliggende plaats”, weet Van Setten. “Voor hen staan bij het station altijd twee Nachtvlinders klaar: een voor een westelijk en een voor een oostelijk rondje door het gebied.”

Meer klantcontact
De Nachtvlinder rijdt vanaf 21.00 uur tot de laatste trein, van halte naar halte. De buschauffeurs bepalen in overleg met de passagiers de handigste route. Zij moeten het gebied dus goed kennen. De chauffeurs zijn blij dat ze meer contact hebben met hun

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook