Transdev investeert 100 miljoen in Brabant
dossier ZE2025

Transdev investeert 100 miljoen in Brabant

Transdev staat garant voor bijna 100 miljoen aan investeringen in de concessie Zuidoost-Brabant die komende zondag van start gaat. Dat zei Transdev-CEO Bart Schmeink vanmiddag bij de presentatie van de nieuwe elektrische bussen voor Eindhoven.

De concessie die Hermes aanstaande zondag onder de formule Bravo begint, gaat van start met 43 elektrische 18-meterbussen van VDL, vooralsnog de grootste zero-emissie bussenvloot van Europa. “Tot nu toe was de implementatie van elektrisch bussen een kwestie van kleine vlekjes in Nederland. Nu komt de grote klap”, zo zei Schmeink bij de presentatie.

Overnight charging
Transdev doet een forse investering van bijna 100 miljoen euro in zowel bussen als laadinfrastructuur. Van de 43 bussen zullen er maximaal 33 op de weg zijn, zeven zullen aan het laden zijn en drie zijn reserve. De bussen hebben een accu van 180 kWh die via pantograaf in de remise aan de Dorgerlolaan worden opgeladen.

De oplossing waarvoor gekozen is lijkt duur, maar volgens berekeningen van Hermes is dit de meest economische. “Bij overnight charging zouden we minder bussen kunnen inzetten en hadden de accu’s meer zitplaatsen gekost”, aldus Hermes-directeur Juul van Hout.

Rondslingerende stekkers
Een pantograafsysteem was aantrekkelijker. Het zou minder schade opleveren in de remise.

U moet ingelogd zijn om dit artikel te kunnen lezen. Login

Lees ook