Diversiteit spreekt niet vanzelf in het ov

Diversiteit spreekt niet vanzelf in het ov

door Anka van Voorthuijsen  in rubriek railsector
1 reactie

De top van de ov-sector wordt gedomineerd door witte 50-plus mannen. Is dat erg? Ja, zeggen de betrokkenen zelf. De sector werkt aan meer diversiteit, op meerdere fronten.

Raymond van Hattem was net aan de slag als directeur Human Resource Management bij ProRail, toen zijn nieuwe werkgever in november 2017 langs de feministische meetlat van magazine Opzij werd gelegd. ProRail scoorde een onvoldoende: een 5. Baalde hij? “Het waren mixed feelings, zegt hij bijna een jaar later. “Ik was niet verbaasd. Ik had al gemerkt dat er binnen de organisatie weinig aandacht was voor diversiteit. Ik had natuurlijk graag gewild dat het anders was.” En, vult hij aan: “We letten tegenwoordig veel beter op. Er verandert zeker wat.” 

Witte mannen
Uit een enquête onder de lezers van de online vakbladen OVPro en SpoorPro eind vorig jaar, bleek dat 90 procent van de respondenten vindt dat de spoorwereld een mannenwereld is. In de top van de ov-sector werken voornamelijk witte mannen. Is dat erg? Ja, zeggen betrokkenen uit de sector zelf. Omdat je, zeker als ov-bedrijf, een afspiegeling van de samenleving wilt zijn. Omdat diversiteit en inclusiviteit in organisaties belangrijk zijn. Omdat medewerkers het over het algemeen leuker vinden

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook