Ov is nog geen Hopper

Ov is nog geen Hopper

door in rubriek promotie
Reacties uitgeschakeld voor Ov is nog geen Hopper

Zoals de flexitariër mensen beweegt minder vlees te eten, zo moet de Hopper reizigers aanzetten om flexibeler te reizen. Maar waar blijft de ov-sector in deze nieuwe campagne van Natuur en Milieu?

Natuur en Milieu constateert dat er in Nederland nog relatief weinig schone voertuigen rijden op bijvoorbeeld biogas, stroom of waterstof. De trein is een gunstige uitzondering. Uit een onderzoek van bureau PanelWizard onder duizend automobilisten blijkt dat ruim een kwart de auto vaker wil laten staan en bijna de helft hem wel eens deelt. Het is uitgevoerd in opdracht van Natuur en Milieu. De auto is steeds minder de enige vervoeroptie. 12 procent noemt zichzelf een flexreiziger, terwijl 51 procent daar positief tegenover staat. Het ov moet in hun ogen betrouwbaarder en goedkoper worden en beter gaan aansluiten.

Flexitariër
“Er wordt al lang geprobeerd mensen uit de auto te laten stappen en het ov te laten gebruiken. Dat is niet effectief”, zegt Maarten van Biezen, hoofd mobiliteit bij Natuur en Milieu. “Het is net als met vlees: iedereen oproepen vegetariër te worden werkt niet. Met de flexitariër plakken we een nieuwe, positieve norm op bestaand gedrag. Met onze campagne ikbenhopper.nl doen we nu hetzelfde voor flexibele reizigers.”

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook