Studenten uit de spits gelokt

Studenten uit de spits gelokt

door in rubriek reizigers
Reacties uitgeschakeld voor Studenten uit de spits gelokt

Minder studenten in de spits houdt het ov betaalbaar. Maar dan moeten onderwijsinstellingen wel hun roosters aanpassen. Liever stimuleren ze hun studenten een e-bike aan te schaffen. Of belonen ze spitsmijders met credits.

“De OV-studentenkaart is bedoeld om het onderwijs bereikbaar te maken en dan zou de hogeschool minder contacturen moeten gaan roosteren om die kaart te behouden. Dat is een rare paradox. We gaan de school niet zomaar dichtgooien.” Ron Bormans, bestuursvoorzitter van de Hogeschool Rotterdam klinkt nog steeds fel als het gaat over het besluit van het ministerie van Onderwijs dit najaar. De OV-studentenkaart blijft behouden maar er moet wel 200 miljoen op worden bezuinigd door studenten minder spitsreizen te laten maken. Ongeveer de helft van hun kilometers reizen studenten in de spits.

Minister Jet Bussemaker van OCW sprak over ‘betere spreiding over de dag, leren op afstand’. Maar de onderwijsinstellingen staan niet te trappelen. De koepels van de hogescholen en universiteiten bedankten voor de Taskforce Beter Benutten Onderwijs en OV die is opgericht om uit zoeken hoe de uitgaven aan het studentenvervoer kunnen dalen tot 750 miljoen in 2025. Ze weigerden overigens niet om principiële redenen maar omdat ‘hier geen generieke landelijk aanpak past, maar een

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook