Vervoerders hebben weer branchevereniging

Vervoerders hebben weer branchevereniging

door in rubriek artikel, OVNL
Reacties uitgeschakeld voor Vervoerders hebben weer branchevereniging

Met Mobis werd het nooit wat, maar de vervoerders gaan het nu toch weer proberen: een branchevereniging. NS, de stads- en de streekvervoerders hebben een nieuwe club opgericht: OVNL. RET-directeur Pedro Peters zit de vereniging voor.

De kiem van OVNL werd twee jaar geleden gelegd toen Pedro Peters en Rob van Holten, toen nog directeur bij Qbuzz, besloten dat het toch wel weer eens handig was dat vervoerders met elkaar gingen praten. Naar verloop van tijd mondde dat uit in een informeel directeurenoverleg, beurtelings bij een andere vervoerder en aansluitend een diner. Peters: “Op een gegeven moment vonden we dat dat toch geformaliseerd moest worden.”

Even dreigde de ellende in Limburg roet in het eten te gooien, ‘maar het is fantastisch om te zien dat we toch gewoon doorgepakt hebben’, aldus Peters. OVNL wordt in eerste instantie zo klein mogelijk opgetuigd. Een grote wens van KNV, een branchevereniging die in samenhang met de andere KNV-poten zal bestaan, gaat voorlopig niet in vervulling. Peters: “Het is een volledig zelfstandige club met eigen statuten.” Het voorzitterschap moet om de twee jaar rouleren.

Lees ook: TLS wordt nu echt een coöperatie

Opvallend: de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland (FMN) blijft gewoon bestaan. FMN

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook