Fries vrijwilligersvervoer in reisplanner

woensdag 7 oktober 2015
timer 2 min

Reisplanner GoAbout maakt vrijwillige vervoerdiensten in Friesland zichtbaar in het reisadvies. Het vervoer is ook te vinden op de website Ridemar.nl.

Ridemar – ‘rijden maar’ in het Fries – richt zich op de dorpen in Friesland met honderden vrijwillige vervoerdiensten. Op Ridemar.nl kunnen reizigers herkomst en bestemming invullen en kijken of er een vrijwillige dienst beschikbaar is. Als die is gevonden, kunnen ze meteen een rit aanvragen. Een andere mogelijkheid is om een reis te plannen via GoAbout.com. Dan kan de reiziger ook kiezen uit regulier ov, huurfietsen, deelauto en taxi.

Ridemar is tot stand gekomen met steun van de provincie Fryslân. De eerste diensten zijn al in het platform opgenomen. De komende tijd wordt Ridemar verder uitgerold in Friesland. Vrijwillige vervoerders die ook willen worden opgenomen kunnen dat op de website aangeven.

GoAbout bood als eerste een real-time reisplanner aan voor het hele Nederlandse ov en de mogelijkheid om een met de OV-fiets van en naar het station te plannen. Jacco Lammers, directeur van GoAbout: “Met GoAbout vergelijk je in één oogopslag de slimste reisalternatieven, rekening houdend met files en verstoringen op het spoor. Het toevoegen van Ridemar geeft ook de reizigers op het platteland meer keuzevrijheid en inzicht.”

Foto boven
Een van de vrijwillige vervoerdiensten is de belbus van zorggroep Tellens. Het elektrische busje rijdt in de Trynwalden, een groep dorpen ten oosten van Leeuwarden.

Lees ook
Reisinformatie Haltetaxi nog niet digitaal
Platteland toont veerkracht

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.