Eén mobiliteitscentrale voor al het vervoer

Eén mobiliteitscentrale voor al het vervoer

door in rubriek flexibel vervoer
Reacties uitgeschakeld voor Eén mobiliteitscentrale voor al het vervoer

In opdracht van de provincie Flevoland is Connexxion Taxi Services de eerste private mobiliteitscentrale gestart voor vooral Wmo-vervoer. Maar straks kan ook ander kleinschalig vervoer inritsen. OV-Magazine nam een kijkje.

Gemiddeld komen er op een doordeweekse dag bij het Nationaal Contact Center van Connexxion in IJsselmuiden vele duizenden calls binnen. Op deze vrijdagochtend rond 11 uur hebben ruim 1800 bellers ritten geboekt of vragen gesteld over de Regiotaxi, Wmo-vervoer of Schipholvervoer. Een groot scherm in het midden van de ruimte houdt het aantal bellers, de gemiddelde wachttijd en de afhandelingstijd bij. Tachtig procent van de bellers wordt binnen 20 seconden geholpen. In de grote ruimte voeren zo’n dertig medewerkers tegelijkertijd gesprekken. Het is er rumoerig.

Bekijk ook de fotoreportage van Chris Pennarts

Regiotaxi Flevoland is een nieuwe loot aan de boom van het callcenter van Connexxion. Sinds april van dit jaar voert Connexxion als Mobiliteitscentrale Flevoland, in opdracht van de provincie de regie over deze taxidienst voor de gemeenten Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Zeewolde. Het is daarmee de eerste private regisseur van kleinschalig vervoer in Nederland. Het vervoer is uitbesteed aan een aantal regionale taxibedrijven. Tot 2016 had de provincie zowel de regie als de uitvoering van Regiotaxi Flevoland ondergebracht

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook