Breng flex: voor snelle, overstapvrije rit

Breng flex: voor snelle, overstapvrije rit

Sinds december rijden in Arnhem en Nijmegen voertuigen van halte naar halte die je kunt bestellen via een app: Breng flex. De eerste resultaten van de proef stemmen Hermes hoopvol.

Wie in de omgeving van Arnhem of Nijmegen met het ov wil reizen, en geen zin heeft in een tijdrovende overstap, kan sinds kort met Breng flex. Een busje, of als je geluk hebt een elektrische auto, brengt je in recordtijd naar je bestemming. Boeken gaat telefonisch of via een app. Na negen proefritten is de conclusie dat het systeem werkt. Niet feilloos, maar betrouwbaar is het wel.

Een rit bestellen via Breng flex op je smartphone heeft als voordeel dat je het proces in detail kunt volgen. Op de kaart selecteer je de vertrek- en aankomsthalte, je geeft het aantal personen aan, of er een rolstoel of rollator mee moet, je kiest de betaalmethode (chipkaart, creditcard, bankpas of automatisch incasso) en vervolgens: boeken. Nog geen minuut later zie je welke chauffeur (met pasfoto) je komt ophalen en over hoeveel minuten hij bij de halte is. Het aantal minuten tot de aankomst zie je teruglopen in de app.

Snelle service
De meeste chauffeurs die ik meemaakte waren

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook