Pedro Peters blijft voorzitter OVNL

dinsdag 7 maart 2017
timer 2 min

RET-directeur Pedro Peters gaat in juni met pensioen, maar blijft aan als voorzitter van branchevereniging OVNL. Dat zegt Peters in een interview met OV-Magazine.

Peters stond aan de wieg van de branchevereniging die vorig jaar werd opgericht en was al voorzitter vanuit zijn functie als directeur bij de Rotterdamse vervoerder RET. Vanaf juni bekleed hij de voorzittersrol vanuit een onafhankelijke positie. Roger van Boxtel (NS), Cees Anker (Syntus) en Jaap Bierman (HTM) vormen dan de rest van het bestuur.

Peters wil meer energie steken in de branchevereniging die tot nu toe behoorlijk onzichtbaar is gebleven. Volgens Peters heeft de OVNL wel degelijk al wat bereikt: "Achter de schermen zorgden we ervoor dat de 400 miljoen euro bezuiniging op de OV-studentenkaart niet doorging en dat de studentenkaart beschikbaar kwam voor meerderjarige mbo’ers."

OVNL is de eerste poging om alle ov-bedrijven weer in een branchevereniging te vertegenwoordigen. De voorganger van OVNL, Mobis, klapte op de vrijstelling van de aanbestedingsplicht in de grote steden. De commerciële vervoerders gingen zelfstandig verder onder de Federatie Mobiliteitsbedrijven Nederland (FMN). "Pas toen het nieuwe betalen eraan kwam, heb ik gezegd: “Jongens, laten we het alsjeblieft anders aanpakken.” Dat lijkt nu te werken", aldus Peters.

Lees ook: Het volledige afscheidsinterview met Pedro Peters

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.