Aanvullende studies spoor Achterhoek

vrijdag 16 februari 2018
timer 1 min

Het spoor tussen Didam en Doetinchem wordt mogelijk niet alleen verdubbeld. De haalbaarheid van elektrificatie en extra sneltreinen op de lijn in de Achterhoek wordt nu ook onderzocht.

De provincie Gelderland laat de haalbaarheid onderzoeken om het spoor schoner en sneller te maken. De spitssneltreinen zouden al voor 2025 kunnen rijden, de elektrificatie komt daarna pas aan de orde. “Elektrificatie is een behoorlijke ingreep, dus dat zien we pas na 2025 gebeuren”, stelt provinciewoordvoerder Michel Hulsink.

Ook betrokken bij de alternatievenstudie is spoorbeheerder ProRail, die twijfelde over de toegevoegde waarde van alleen spoorverdubbeling op het traject Didam–Doetinchem. ProRail stelde dat ook toekomstige ontwikkelingen, zoals elektrificatie, moeten worden meegenomen in het onderzoek.

Naast het onderzoek naar sneltreinen en elektrificatie van het traject, laat de provincie nog twee onderzoeken uitvoeren: naar een vrije kruising bij Arnhem-Oost en een onderdoorgang in Doetinchem. Streven is om het onderzoek in het najaar afgerond te hebben. “Dan weten we wat het allemaal kost en oplevert en kunnen we het inbrengen tijdens het MIRT-overleg met de minister”, besluit Hulsink.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.