Walter Etty nieuwe voorzitter Rover

Walter Etty nieuwe voorzitter Rover

Walter Etty (69) is voorgedragen als de nieuwe voorzitter van reizigersvereniging Rover. Etty was eerder PvdA-wethouder Financiën in Amsterdam, voorzitter van de Consumentenbond en betrokken bij Samen op Reis.

Etty is de derde oud-wethouder van de Partij van de Arbeid op rij die voorzitter wordt van Rover. Michael van der Vlis (Rover-voorzitter van 2004 tot 2010, overleden op 5 april 2018) en Arriën Kruyt (voorzitter sinds 2010) gingen hem voor.

Etty is tien jaar PvdA-wethouder Financiën geweest in Amsterdam, zeven jaar voorzitter van de Consumentenbond, vier jaar lid van het Commissariaat voor de Media en is nu 25 jaar adviseur bij het bureau Andersson Elffers Felix. In die laatste functie was hij onafhankelijk voorzitter van Samen op reis. In die initiatiefgroep hebben Rover en actie-organisatie Urgenda topmensen uit de ov-sector enkele verbeteringen laten regelen.

Een van Etty’s taken als nieuwe voorzitter van Rover wordt de omslag naar een directiemodel, zoals bij de Fietsersbond, waarbij de directeur meer het boegbeeld is dan de voorzitter. De nieuwe directeur moet de vereniging verjongen en het ledenverlies keren. Etty krijgt één jaar om Rover om te vormen en met het bestuur een nieuwe directeur te benoemen.

“Rover is goed bezig, maar het lage aantal van 5600 leden maakt de vereniging kwetsbaar”, zei Etty in 2013 tegen OV-Magazine. “Rover zou meer kunnen inspelen op de individuele reiziger. Bijvoorbeeld met meer aandacht voor de fiets en de deelauto en korting op een OV-chipkaart.” Ook noemde hij toen al enkele andere ideeën.

De Algemene Ledenvergadering van Rover moet de voordracht van Etty nog goedkeuren. Die komt op zaterdag 26 mei bijeen in Ermelo.

Eén reactie

 1. De Leeuw
  16 mei 2018 om 11:47- Reageren

  Dus ROVER wordt gewoon een lobby-club voor Amsterdam.
  Slechte zaak. Voorzitter uit ander landsdeel die ook eens voor
  OV in Den Haag/Rotterdam (waar MRDH het OV stilletjes aan het slopen is)
  en in de landelijke gebieden op komt zou wenselijker zijn dan de zoveelste
  Amsterdamse PVDA-wethouder.
  (Hoe was gezegde ook weer: We deden een plas…….)

Laat een reactie achter

Lees ook