Autonoom vervoer tussen verkeer in Rouen

donderdag 14 juni 2018
timer 1 min

Vanaf eind deze maand gaat Transdev, het moederbedrijf van Connexxion, met vier autonome voertuigen de openbare weg op in de Franse stad Rouen. De voertuigen rijden op afroep. Het is het eerste project van dit type in Europa.

Vanaf 26 juni rijden er in de stad in Normandië vier elektrische Renault Zoe's tussen het overige autoverkeer om de last mile tussen de tram van Rouen en het universiteitsterrein te overbruggen. Daarbij gaat het niet om een vaste lijn, maar om een gebied waar op zeventien punten kan worden opgestapt. Het oproepen van een voertuig gaat per app, demonstreerde de vervoerder op de vakbeurs Transport Publics in Parijs.

Eind december krijgen de vier Renaults (geschikt voor drie tot vier personen, plus verplicht aanwezige stewart) versterking van een zespersoons shuttle van Lohr. Deze Cristal (foto) is eveneens elektrisch aangedreven en rijdt al met chauffeur. Voor het project in Rouen ontwikkelt de Franse fabrikant nu een zelfrijdende versie. Daarvoor kreeg Transdev ontheffing van de Franse overheid.

Rouen ligt in Normandië, niet Bretagne.

Aangepast. Dank!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.