Dit zijn de vakmannen van het ov

Dit zijn de vakmannen van het ov

Veel mensen die in openbaar vervoer werken, kennen maar één punt van de taart. Wie overziet het hele veld en mag zich ov-vakman noemen? OV-Magazine presenteert: de vakmannen van het ov.

Vrouwen ontbreken namelijk in het rijtje, net als grote namen van het ministerie, NS en de politiek. De ov-vakmannen hebben een lange carrière in het ov, zijn meestal wat ouder. een tikje eigenzinnig, hebben een duidelijk doel voor ogen en proberen dat stap voor stap binnen te hengelen.

Maurits van Witsen
Éminence grise van het ov: 91 jaar, scherpe geest, breedste kennis. Geestelijk vader van grote toekomstplannen als Spoorslag ’70, Rail 21 (beide NS) en RandstadRail. Na zijn periode bij NS was hij hoogleraar ov-kunde aan TU Delft. Kan haarfijn uitleggen waarom zelfrijdende auto’s niet gaan werken.

Frank van Setten
Telg uit ov-dynastie. Samenbrenger van bus en trein. Bedenker van de Nachtvlinder en het visgraatmodel in de Achterhoek en Limburg, waarbij de bus aantakt op de regionale trein. Kan zelf ook een bus besturen (en heeft er wel eens eentje in een greppel gereden). Wars van nieuwlichterij zonder dienstregeling.

Jan van Selm
Geweten van het ov. Heeft eerst Centrum Vernieuwing OV (voorloper CROW-KpVV) en later OV-bureau Groningen Drenthe op

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook