Dit zijn de best gelezen artikelen van 2019

woensdag 18 december 2019
timer 2 min

Het einde van het jaar is in zicht, tijd voor de gebruikelijke lijstjes. Dit zijn de vijf best gelezen artikelen van 2019 op de website van OV-Magazine.

Software Hoekse Lijn na malheur nu in orde
Vanaf deze week zijn er geen verkeersregelaars meer nodig bij de spoorwegovergangen van de Hoekse Lijn. Uit de testresultaten van de laatste softwareversie blijkt dat de overwegbeveiliging in orde is. Sinds vorige week is het aantal metro’s waarmee het traject wordt getest, uitgebreid.

Lees het hele artikel!

NS verkoopt laatste ‘Ierse’ leasetreinen

NS Financial Services (NSFS) is gestopt met haar activiteiten. Het leasebedrijf van NS, gevestigd in Dublin, heeft de laatste treinen uit zijn vloot verkocht. Dat zijn 54 treinstellen van het type Coradia Lint die op basis van lease bij NS dochterbedrijf Abellio Deutschland in Sachsen-Anhalt rijden.

Lees het hele artikel

Drie beleggingsfondsen in race om Arriva
Drie beleggingsfondsen hebben de beste papieren om de Arriva Group over te nemen van Deutsche Bahn. Dat melden verschillende bronnen aan Bloomberg. De Arriva Group, eigendom van Deutsche Bahn, wordt binnenkort verkocht, zoals enkele maanden geleden al werd gesuggereerd.

Lees het hele artikel

Vervoersarmoede in achterstandswijken G4
“De vervoersarmoede in de achterstandswijken binnen de vier grote steden is ontluisterend.” Dat stelt Rob van der Bijl naar aanleiding van zijn onderzoek ‘Gesprekken over gebrekkige mobiliteit, vervoersarmoede in de grote stad ontrafelen’.

Lees het hele artikel

NS maakt populair fietskaartje duurder
Het fietskaartje voor de trein wordt duurder. De populariteit van onder meer fietsen op de Waddeneiland zorgt voor de prijsverhoging, zo zegt NS. LOCOV stelt voor om bestaande treinen aan te passen zodat er meer fietsen meegenomen kunnen worden.

Lees het hele artikel

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.