NS trekt dure Schiphol-knop weer in

NS trekt dure Schiphol-knop weer in

door in rubriek tarieven
Reacties uitgeschakeld voor NS trekt dure Schiphol-knop weer in

De knop die NS bedacht had voor toeristen om makkelijk een kaartje naar Schiphol uit Amsterdamse kaartautomaten van NS te halen, verdwijnt in de meeste gevallen weer. Dat heeft NS aan Rover laten weten.

Met de knop konden reizigers sinds dit voorjaar met een simpele handeling een kaartje naar het vliegveld kopen. De prijs was echter vastgesteld op 5 euro, het tarief vanaf Amsterdam Centraal plus 1 euro wegwerpchiptoeslag. Reizigers vanaf Amsterdam Zuid waren zo onnodig duur uit, aangezien een kaartje (inclusief toeslag) vanaf dat station € 3,60 kost.

Na gesprekken tussen NS en Rover, bleek er geen eenvoudige oplossing te vinden, dus wordt de knop vanaf 20 augustus op de meeste stations verwijderd. Alleen op Schiphol en Amsterdam Centraal blijft de knop bestaan. Op de stations waar Schiphol een veel gekozen bestemming is, zal deze in de top-5 bestemmingen zichtbaar worden. Intussen stelt Het Parool zich de vraag hoe handig het ov eigenlijk is voor toeristen die naar Amsterdam komen.

Vincent Wever

Over Vincent

Vincent Wever (hoofdredacteur OV-Magazine tussen jan. 2017 en juli 2018) is adviseur en publicist op het gebied van duurzame mobiliteit.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook