Syntus introduceert betaal-app
dossier Innovatie

Syntus introduceert betaal-app

door in rubriek tarieven
Reacties uitgeschakeld voor Syntus introduceert betaal-app

Syntus lanceert in januari een app waarmee reizigers een kaartje kunnen kopen die ze op hun smartphone activeren.

Reizigers kunnen de app (Apple en Android) in januari downloaden. Daarin maken ze eerst een account aan om vervolgens kaartjes te kopen die worden bewaard op de app. Voordat de reiziger in een Syntus-bus of -trein stapt, activeert hij met een druk op de knop een digitaal kaartje. De code die dan op het scherm verschijnt is het vervoerbewijs voor de buschauffeur of controleur op de trein. Reizigers kunnen ook een digitaal kaartje kopen voor een ander, bijvoorbeeld een kind, dat op zijn of haar smartphone wordt geactiveerd.

De producten die Syntus via de app aanbiedt zijn dezelfde als de papieren kaartjes die de buschauffeur verkoopt: bustickets (losse kaartjes), Syntus Super ticket, groepsreisbrief en evenementkaartjes. Er is geen prijsverschil tussen het digitale kaartje en het papieren ticket.

In de loop van 2015 voegt Syntus nieuwe functionaliteiten aan de app toe, waaronder reisinformatie op basis van persoonlijke favoriete trajecten en de mogelijkheid om abonnementen te kopen. “De app willen we inzetten als een flexibel middel waarmee we snel en gemakkelijk op events en reizigersbehoeften kunnen inspelen”, aldus Jeroen Suurmond, manager Commercie bij Syntus.

Algemeen directeur Cees Anker: “Deze app functioneert al in Engeland. Aangetoond is dat je er gemakkelijk en veilig mee kunt betalen en reizen. Wij willen dit gemak ook aan onze reizigers bieden. Zo vergroten we onze toegankelijkheid. Daarnaast zijn we benieuwd hoe onze reizigers reageren op het betalen via een app.”

Leverancier van de app is Corethree, marktleider in technologie voor mobiele tickets in Engeland. Afgelopen maand kochten 305.678 gebruikers via hun apps in totaal 395.129 mobiele tickets ter waarde van 2,6 miljoen euro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook