Roodgrijs eiland in geelblauwe zee

Roodgrijs eiland in geelblauwe zee

door in rubriek artikel
Reacties uitgeschakeld voor Roodgrijs eiland in geelblauwe zee

NS gaat de Treindienst Alphen–Gouda vanaf eind 2016 onder de vlag van R-net rijden. Nieuwe stations, verdubbeling van de frequentie en hypermoderne treinen moeten meer reizigers trekken.

Spoor 11. Station Gouda. Avondspits. Reizigers staan te wachten op het smalle perron gelegen naast de gloednieuwe Cinema Gouda, een opvallend wit gebouw met ronde ramen. Als de Sprinter uit de richting Alphen stopt, is het perron aardig vol gestroomd. Een man met vouwfiets blokkeert de uitstappers. Gemopper.

Bekijk ook de fotoreportage van Chris Pennarts.

Spoor 11 is vanaf eind 2016 het vaste aankomst- en vertrekperron van de Treindienst Alphen aan den Rijn Gouda (TAG). De combinatie van NS-dochters NS Reizigers en Abellio Rail NRW heeft vorig jaar de concessie gewonnen en gaat voor een periode van vijftien jaar deze lijn in opdracht van de provincie Zuid-Holland exploiteren. Op het hoofdkantoor van NS in Utrecht kijkt Erik Jan Kip, implementatiemanager, vanaf de zeventiende etage uit over de bouwwerkzaamheden aan de nieuwe OV-terminal. “Straks is de Treindienst Alphen Gouda een roodgrijs eilandje in het grote gele NS-geheel”, zegt hij doelend op de R-netkleuren. Hij laat foto’s zien van de Flirt 3, de nieuwste Stadler waarvan er straks zes op het traject Gouda–Alphen gaan

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook