‘Wij lopen ver achter op andere steden’

‘Wij lopen ver achter op andere steden’

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor ‘Wij lopen ver achter op andere steden’

Het ov in de Nederlandse grote steden moet veel ambitieuzer, vindt HTM-directeur Jaap Bierman.  “Ik ben geschrokken van onze achterstand op andere steden in de wereld.”

Het is een erfenis van zijn jaren bij Shell. Voor het interview begint, maakt HTM-directeur Jaap Bierman zijn gast attent op de ligging van de noodingangen, voor geval er iets mocht gebeuren. Standaardprocedure in de oliebusiness, even wennen in het openbaar vervoer, waar veiligheid hoog staat aangeschreven, maar zelden in kantoorruimtes.

Het uitzicht vanaf het nieuwe HTM-kantoor bovenop het verbouwde Den Haag Centraal ademt openbaar vervoer. Op ooghoogte arriveren de HTM-trams op het platform dat is gebouwd voor RandstadRail. Daarachter het busplatform dat wordt vernieuwd. En onder de NS-sporen en de E-lijn richting Rotterdam. Overal reizigers.

Jaap Bierman zat bij Shell en McKinsey. Het internationale zakenleven. Hij zocht en vond een nieuwe carrière midden in de maatschappij. Bij een bedrijf dat sinds twee jaar twee overheidsaandeelhouders kent. De gemeente Den Haag bezit 51 procent van de aandelen van HTM Personenvervoer, de rest is in handen van staatsdeelneming NS. “Hartstikke leuk,” vindt Bierman het in het openbaar vervoer. “We zijn van en voor de samenleving.”

Vakmanschap kwam hij in zijn eerste jaar bij HTM veel

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook