Beschikbaarheid OV-fiets live op de kaart

Beschikbaarheid OV-fiets live op de kaart

door in rubriek reisinformatie
Reacties uitgeschakeld voor Beschikbaarheid OV-fiets live op de kaart

Sinds ruim een maand is de beschikbaarheid van OV-fietsen als open data beschikbaar gesteld door NS. Dat daar mooie dingen uit kunnen komen, bewijst wel deze kaart.

De Geodienst van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) maakte op basis van de data een visualisatie van het aantal stallingen en de actuele beschikbaarheid van fietsen. Daarbij wordt de beschikbaarheidshistorie in een grafiek weergegeven.

NS geeft de gegevens als open data vrij en ververst die elke 15 minuten. Dezelfde data wordt ook gebruikt in de laatste versie van de NS Reisplanner Xtra voor Android en iPhone – een dienst waarvan overigens al in 2013 werd aangekondigd dat die er op korte termijn zou komen. De kaart van de RUG haalt elke vijf minuten nieuwe gegevens op.

Door de planningshistorie is te zien dat de datastroom nog regelmatig kuren vertoont; soms zijn er kortere of langere periodes te zien dat het aantal beschikbare fietsen opeens naar nul duikt om naar verloop van tijd weer in een keer terug te komen op het oude niveau.

utrecht-ov-fiets

Lees ook: Nieuwe OV-fietsen opnieuw van Bikes2Go

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook