Conny Bieze: bereikbaar zonder bushalte

Conny Bieze: bereikbaar zonder bushalte

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Conny Bieze: bereikbaar zonder bushalte

Aan de onderkant van de mobiliteitsmarkt is geen plaats meer voor traditioneel openbaar vervoer, stelt de Gelderse gedeputeerde Conny Bieze. “In het ontsluitende verkeer zal op termijn een grote variëteit aan nieuwe diensten ontstaan waar de overheid nog maar een beperkte rol in heeft.”

Vorig voorjaar presenteerde Gelderland met veel tamtam zijn OV-visie. Verantwoordelijk VVD-gedeputeerde Conny Bieze kreeg er eind 2014 een prijs voor van de Europese liberale fractie. En kritiek van reizigersorganisaties en vakbonden, die in de visie in eerste plaats een botte bezuiniging zien. Maar in de Gelderse dienstregelingen is van de plannen nog niets te merken.

Dat wordt volgend jaar anders, voorspelt Bieze. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan nieuwe vervoeroplossingen. Begin komen jaar gaat Gelderland de veelheid aan regionale initiatieven inventariseren. De meest belovende oplossingen moeten dan bij de nieuwe dienstregeling eind 2016 van start gaan. Dan wordt ook een begin gemaakt met het schrappen van onrendabele buslijnen.

Leegloop
“De OV-visie is ingegeven door de al jaren dalende reizigersaantallen in de bussen op het platteland. We hebben lang geprobeerd om die leegloop tegen te gaan, nieuwe reizigers te trekken. ‘Ervaar het OV’ is onze slogan. Maar we zijn tot de conclusie gekomen dat

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook