Hoe EBS na duur leergeld weer opkrabbelt

Hoe EBS na duur leergeld weer opkrabbelt

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Hoe EBS na duur leergeld weer opkrabbelt

EBS betrad in 2011 de Nederlandse markt met de concessie Waterland. De nieuwkomer kwam echter al snel in de problemen en hield met moeite het hoofd boven water. Maar sinds kort lijkt EBS weer back in business.

Er zullen weinig vervoerders zijn met een bescheidener onderkomen dan EBS. Als er geen bussen stonden, zou je je op gemeentewerken van Purmerend kunnen wanen. Het kantoor ademt een jarentachtigsfeer, maar het gaat er gemoedelijk en direct aan toe. “Wil je ook taart?” Eens per maand viert EBS de verjaardagen van de staf; 23 personen sterk met directeur Wim Kurver aan het hoofd.

“Wij zijn de enige echt private ondernemer in Nederland.”

Wim-Kurver-EBS

Wim Kurver

De moeder van EBS, het Israëlische Egged, is een coöperatie. “Wij zijn de enige echt private ondernemer in Nederland”, zegt Kurver. De 1800 leden verdienen allemaal een boterham aan de coöperatie, die ook hun pensioenvoorziening is. Regio’s in Israël kunnen kandidaten naar voren schuiven voor een soort parlement, waaruit een board wordt gekozen. In die board zijn het eigenaarschap, het management en de leden vertegenwoordigd.

Sinds de ov-markt in Israël gedeeltelijk werd geprivatiseerd, is het bedrijf in het buitenland gaan kijken om het verlies in omzet goed te

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook