Ombouw Kamperlijn met 3 opdrachtgevers

Ombouw Kamperlijn met 3 opdrachtgevers

door in rubriek decentraal, regionaal spoor
Reacties uitgeschakeld voor Ombouw Kamperlijn met 3 opdrachtgevers

In de zomer van 2017 gaat de spoorlijn Zwolle–Kampen twaalf weken lang uit dienst voor een grondige upgrade. Door slim plannen blijft de overlast beperkt. Maar met drie opdrachtgevers is het project buitengewoon complex.

Het Kamperlijntje, zoals het spoor ook wel genoemd wordt, stond op het wensenlijstje bij veel partijen. De provincie kreeg de spoorlijn in handen. Nadat er tot twee keer toe was geprobeerd om er een tram op te laten rijden – beide aanbestedingen voor het tramvervoer mislukten – ging Overijssel over op plan B: elektrificatie en een klassieke spooraanbesteding in combinatie met de spoorlijn Zwolle–Enschede,

U moet ingelogd zijn om dit artikel te kunnen lezen. Login

Lees ook