Merknaam Syntus maakt plaats voor Keolis

Merknaam Syntus maakt plaats voor Keolis

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Merknaam Syntus maakt plaats voor Keolis

De naam Syntus verdwijnt langzaam uit het Nederlandse straatbeeld. In plaats daarvan gaat het bedrijf door onder de naam van het Franse moederbedrijf Keolis.

Met de naam verdwijnt een stuk ov-historie. Syntus kwam in 1999 voort uit delen van Oostnet en ontwikkelde in de Achterhoek het in de loop van de jaren breed overgenomen visgraatmodel, waarbij buslijnen vooral dienden als toevoerlijnen naar de regionale spoorlijnen. In eerste instantie had Syntus nog drie moederbedrijven: naast Keolis, NS en Connexxion. Connexxion trok zich in 2007 terug; NS volgde in 2013. Dat laatste bedrijf verkocht haar aandelen aan Keolis voor het symbolische bedrag

U moet ingelogd zijn om dit artikel te kunnen lezen. Login

Lees ook