Online verkoop treinreizen neemt vlucht
dossier Innovatie

Online verkoop treinreizen neemt vlucht

door Michiel Slütter in rubriek tarieven
Reacties uitgeschakeld voor Online verkoop treinreizen neemt vlucht

Online kaartverkopers voor het Europese spoornet als GoEuro, Loco2 en Captain Train weten grote investeringsfondsen aan zich te binden. Treinreiswinkel begint binnenkort met HappyRail, geheel op eigen kracht.

Aan het Europese spoornet ligt het niet. Dat is echt prima in orde, vindt de Berlijnse start-up GoEuro. Maar het verkopen van trein- en ook buskaartjes was niet in orde, merkte Naren Sham uit New York toen hij aan het backpacken was in Europa. Hij moest allerlei sites afschuimen om de beste deal te vinden.

Die ergernis was het begin van GoEuro. Sham zegde zijn baan in New York op en verhuisde naar Berlijn. Hij begon in 2013 met een site waarop je tijden en prijzen van treinen, vliegtuigen en busdiensten met elkaar kunt vergelijken. En waarop je natuurlijk treinkaartjes, buskaartjes of vluchten kunt boeken. Daarover krijgt GoEuro een commissie per verkocht treinkaartje.

Uber
Investeerders denken dat ze geld kunnen verdienen aan zo’n platform. Eind vorig jaar wist GoEuro 45 miljoen dollar aan investeringen binnen te halen. En begin oktober maakt het bekend dat er nog eens 70 miljoen door twee investeringsmaatschappijen in wordt gestoken. Een van die fondsen investeerde eerder geld in Skype en Groupon. En de andere investeerder ondersteunt

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook