Nieuwe diensten laten het op details liggen

Nieuwe diensten laten het op details liggen

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe diensten laten het op details liggen

Met de ingang van de nieuwe dienstregeling is een aantal nieuwe concessies van start gegaan. We bezochten R-net tussen Gouda en Alphen, Syntus in Utrecht en Arriva in Limburg. De conclusie: met kleine ingrepen kan het een stuk beter.

Zoals met elke nieuwe concessie, zijn er opstartproblemen. Met name Arriva in Limburg kwam vorige week veel in het nieuws, doordat treinen niet of te laat reden. De reden: personeel moest wennen aan de nieuwe dienstregeling. De impact was extra hoog, doordat Arriva de eerste dag van de nieuwe dienstregeling het ov gratis had gemaakt. Ook NS had op de R-net-lijn tussen Gouda en Alphen aan den Rijn te kampen met capaciteitstekort en klachten over onduidelijke of afwezige reisinformatie.

Knullige omroep
Tijd om de proef zelf op de som te nemen, al blijft het een momentopname. Op een vroege zondagmorgen is er in Gouda van capaciteitsgebrek geen sprake. De beloofde twee rijtuigen die in de NS-app staan, blijken er zelfs vier te zijn. En die gaan allemaal mee. De eerste indruk van de rijtuigen is goed. De zitplaatsen zijn ruim en goed gestoffeerd. Het is zelfs even goed kijken of de tweedeklas geen eersteklas is. De loungehoekjes zijn een welkome afwisseling

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook