‘Elektrificatie leidt tot minder busvervoer’
dossier ZE2025

‘Elektrificatie leidt tot minder busvervoer’

“Ik denk dat we meer ov hadden gehad als we geen elektrisch busvervoer hadden gekregen. “Dat zei Nico van Paridon, manager ov bij de Vervoerregio Amsterdam gisteren tijdens het startsymposium van de Vervoerregio.

Van Paridon doelde daarmee op de door Connexxion gewonnen concessie Amstelland Meerlanden (AML). In die concessie gaat Connexxion vanaf aanstaande december rijden met 100 elektrische bussen; de grootste vloot van Europa op dit moment. Dat komt echter wel met een prijskaartje, zegt Van Pardidon: “Het is een hardnekkig misverstand dat elektrisch busvervoer uit kan. Op dit moment is het duurder vanwege het aantal bussen en oplaadinfrastructuur. Dat wordt niet gecompenseerd met goedkope stroom en minder onderhoud.”

Lees ook: AML: 100 e-bussen en 18 dubbeldekkers

Hoewel de total cost of ownership (tco) van een elektrische bus gelijk is, is de tco van het totale systeem nog een stuk hoger. In Eindhoven, dat met 43 bussen op dit moment het grootste geëlektrificeerde wagenpark in Europa is, staat ongeveer 1 op de 4 bussen in de remise te laden of als reserve. Bovendien zijn er forse investeringen nodig in de laadinfrastructuur. Bij kabels en onderstations is dat weliswaar (zo goed als) eenmalig, maar de laadpalen bijvoorbeeld kennen een

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook