Vier stations krijgen ‘lamellenbord’ terug

Vier stations krijgen ‘lamellenbord’ terug

De centraal stations in de vier grote steden krijgen hun grote informatieschermen weer terug. De borden worden wel in een nieuw digitaal jasje gestoken.

NS haalde in 2011 het laatste grote lamellenbord met het kenmerkende ratelende geluid weg op Utrecht Centraal. Reizigers waren sindsdien aangewezen op de kleinere tft-schermen die her en der in de stations hangen. “Maar we merkten toch dat reizigers, naast hun smartphone en de kleine schermen, behoefte hadden aan dat ene grote, centrale punt”, aldus Anita Middelkoop van NS.

NS testte de borden eind vorig jaar onder een kleine groep reizigers op functionaliteit. Middelkoop: “Denk bijvoorbeeld aan hoeveel pixels het bord eigenlijk moet bevatten.” Het nieuwe scherm zal, net als de tijdelijke vervanger op Utrecht Centraal, een digitale versie worden – dus zonder ratelend geluid. Apple-gebruikers die dat geluid nog altijd missen, kunnen terecht in de iTunes-store.

NS verwacht de nieuwe borden volgend jaar gereed te hebben. In ieder geval zullen de treinen die binnen een half uur vertrekken op de borden te zien zijn. Hoe de borden er precies uit komen te zien en waar ze op de stations komen te hangen, is nog niet bekend. Wel zal het hoogstwaarschijnlijk bij de vier grootste centraal stations blijven.

Laat een reactie achter

Lees ook