Amstelland-Meerlanden toekomstgereed

Amstelland-Meerlanden toekomstgereed

door Edward Rosbergen en Peter de Winter in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Amstelland-Meerlanden toekomstgereed

In de regio Amstelland-Meerlanden is het Toekomstbeeld OV al realiteit, schrijven Edward Rosbergen (MuConsult) en Peter de Winter (Vervoerregio Amsterdam). Zij geven een beeld van de aanbesteding en schetsen de oplossingen die Connexxion heeft bedacht.

Op de dag dat staatssecretaris Dijksma het Toekomstbeeld Openbaar Vervoer ‘Overstappen naar 2040: flexibel en slim OV’ mede namens de provincies, metropoolregio’s, NS, FMN en ProRail naar de Tweede Kamer stuurde, werd die toekomst in de regio Amstelland Meerlanden al realiteit. Portefeuillehouder Openbaar Vervoer Pieter Litjens van de Vervoerregio Amsterdam zei bij de gunning aan Connexxion dat de nieuwe concessie Amstelland-Meerlanden 2018 een belangrijke stap is op weg naar dit toekomstbeeld. Ook directeur Bart Schmeink van Connexxion benadrukte die dag, 15 december 2016, het innovatieve karakter van de concessie. “Wat we hier doen is echt ov 2.0.”

Sinds 2005 is het aantal reizigers in de regio Amstelland-Meerlanden met 70 procent toegenomen, onder andere door de introductie van een aantal nieuwe R-netlijnen. Mede door de verwachte groei van Schiphol zal het aantal reizigers de komende jaren verder toenemen. Het aantal bussen op de R-netlijnen moet fors toenemen, zonder dat de Vervoerregio daar extra geld voor beschikbaar heeft. Deze uitbreiding mag bovendien niet ten koste gaan van

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook