Toeristenkaartjes Amsterdam slaan aan

Toeristenkaartjes Amsterdam slaan aan

door in rubriek tarieven
Reacties uitgeschakeld voor Toeristenkaartjes Amsterdam slaan aan

Vervoerders en de Vervoerregio Amsterdam boeken succes met geïntegreerde ov-kaartjes voor toeristen in de hoofdstedelijke regio. Sinds deze zomer ook inclusief toegang tot musea en allerlei attracties.

Toeristen die op Schiphol aankomen en geen gedoe willen met het kopen van aparte ov-kaartjes, kunnen sinds 2013 het Amsterdam Travel Ticket kopen: een treinreis met NS van Schiphol naar Amsterdam plus het stadsvervoer van GVB, voor een, twee of drie dagen. Voor wie ook naar bijvoorbeeld Marken of de Zaanse Schans wil, is er sinds 2015 het Amsterdam & Region Travel Ticket (A&RTT). Onbeperkt ov in een ruime regio rond Amsterdam (voor een, twee of drie dagen), behalve met NS en GVB ook met de bussen van Connexxion en EBS.

De vervoerders komen met die kaartjes tegemoet aan de toenemende vraag van buitenlandse bezoekers naar één geïntegreerd ticket. Bovendien dringen ze daarmee de wagenverkoop terug, want toeristen die massaal een kaartje kopen op bus en tram zorgen voor oponthoud.

Na de succesvolle introductie van het regionale ticket door de busbedrijven, sloot NS zich pas sinds begin 2017 aan. Aanvankelijk was het regionale kaartje van GVB, Connexxion en EBS 24 uur geldig, vanaf het moment van inchecken. Nu is het alleen geldig gedurende

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook