Nieuwe dubbeldekkers maken valse start

Nieuwe dubbeldekkers maken valse start

door in rubriek decentraal
Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe dubbeldekkers maken valse start

Met het ingaan van de nieuwe dienstregeling is op een aantal plekken stuivertje gewisseld door vervoerders; anderen hebben nieuw materieel ingezet. Hoe doen de vervoerders het, een week na de start? Een proef op de som bij de opvallendste zaken bij Connexxion in AML, Keolis in Almere en Overijssel en Qbuzz in Groningen.

Dat nog niet alles perfect verloopt, zo kort na implementatie, blijkt ook dit jaar weer. Zo vonden we maar één werkend wifi-netwerk, om maar een voorbeeld te noemen. Een van de meest opvallende zaken zijn de inzet van dubbeldekkers in het ov. Tot dit jaar nog niet eerder vertoond en tegelijkertijd reden voor twee vervoerders om ze uit te proberen. Qbuzz was Connexxion net te slim af om hun (kleinere) vloot al enkele weken vóór het ingaan van de nieuwe dienstregeling in te laten stromen. Je zou in ieder geval minder kinderziektes verwachten.

Lees ook het verslag van vorig jaar: Nieuwe diensten laten het op details liggen

Maar we beginnen in Haarlem, waar de nog glanzende dubbeldekkers pas sinds 10 december als lijn 346 tussen de Spaarnestad en station Amsterdam Zuid. De aangepaste Connexxion-touringcars zijn een indrukwekkende verschijning en binnenin oogt het luxe. Comfortabele stoelen

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook