NS verliest aansluiting op de rest

NS verliest aansluiting op de rest

Het gat tussen NS en de andere regionale vervoerders is in 2017 groter geworden. Vanaf dit voorjaar lopen ook de Sprinters en Intercity’s van NS mee in de landelijke OV-Klantenbarometer. 

Uit een proefonderzoek blijkt dat het hoofdrailnet een lager rapportcijfer krijgt dan het regionale ov. Net als vorige jaren is Aquabus de winnaar van OV-Klantenbarometer 2017.

Deze combinatie van vervoerder Arriva en rederij Doeksen houdt een excellente 8,5 en steekt daarmee met kop en schouders boven de andere regionale vervoerders uit. Aquabus exploiteert de waterbussen in en tussen Rotterdam en de Drechtsteden.

De grootste stijger is EBS, exploitant van de concessie Waterland. EBS stijgt van een 7,7 naar een prima 8,0 en maakt als beste streekvervoerder z’n entree in de top-3. Een andere grote stijger is de Westerschelde Ferry (voet- en fietsveer Vlissingen–Breskens) van de provincie Zeeland, dat op het podium een treetje omhoog gaat: van brons naar zilver.

Het jaarlijkse onderzoek is eind 2017 uitgevoerd door de bureaus I&O Research en inno-V. Opdrachtgever is het kennisplatform CROW-KpVV namens 12 provincies en 2 metropoolregio’s. Vakblad OV-Magazine laat de rapportcijfers per concessie elk jaar omrekenen naar cijfers per vervoerder. De uitslag afgerond op één cijfer achter de komma:

1Aquabus8,5
- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook