MRDH: automatisch vervoer moet veilig

MRDH: automatisch vervoer moet veilig

door in rubriek flexibel vervoer
Reacties uitgeschakeld voor MRDH: automatisch vervoer moet veilig

Na een testperiode in Wageningen draaien de WEpods nu testrondjes in een beschermde omgeving op het TU-terrein in Delft. En als het aan de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) ligt, duurt het niet heel lang meer voor de zelfrijdende shuttles de weg op gaan. Maar is het daarmee ook ov? Dat is nog lang geen uitgemaakte zaak. “Je kan het natuurlijk ook gewoon zien als horizontale lift.”

Onderzoek en wetenschap spat van het terrein af waar de WEPods op dit moment verder ontwikkeld worden. Het Researchlab Automated Driving Delft (RADD), een publiek-private samenwerking op het gebied van automatisch vervoer, deelt de ruimte met The Green Village; een living lab waar de nieuwste technieken op het gebied van duurzaamheid getest worden. Zo staan er vijf studentenwoningen die ook daadwerkelijk bewoond worden en liggen er allerlei bestratingen en bodembedekkers om te kijken welke het beste water kan doorlaten.

Die ondergrond kan aan de bak, want de ene hoosbui na de andere dient zich aan. Helaas kunnen de geplande testrondjes met de WEPods niet doorgaan. Ze kunnen niet laden en de sensoren kunnen in de war raken. De wagentjes hebben hier nu tijdelijk onderdak gevonden om doorontwikkeld te worden in het kader van

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook