Drie beleggingsfondsen hebben de beste papieren om de Arriva Group over te nemen van Deutsche Bahn. Dat melden verschillende bronnen aan Bloomberg.
Drie beleggingsfondsen in race om Arriva
De Arriva Group, eigendom van Deutsche Bahn, zal binnenkort worden verkocht, zoals enkele maanden geleden al werd gesuggereerd. De overname zou tegen het einde van 2019 al gerealiseerd kunnen zijn, meldt Blomberg. In totaal zijn vijf partijen in de race, waarvan drie hedgefondsen de beste papieren hebben. De namen van de kandidaat-kopers zijn Apollo Global Management, Carlyle Group LP en Lone Star Funds.
Vier miljard euro
Aan de overname van Arriva Group hangt een prijskaartje van zo’n 4 miljard euro. Het bedrijf is met ongeveer 53.000 werknemers en 2 miljard passagiers per jaar in 14 Europese landen actief, en daarmee één van de grootste spelers op de Europese ov-markt. Het is de verwachting dat de Arriva Group als geheel wordt verkocht, zonder een splitsing van de activiteiten.
Interesse in delen Arriva
Enkele maanden geleden hebben enkele Europese transportbedrijven, waaronder de Transdev Group, een bod hebben uitgebracht, maar dan alleen voor onderdelen van de Arriva Group. Ook de Franse nationale spoorwegmaatschappij SNCF toonde interesse.
Eerder werd bekend dat Deutsche Bahn overweegt om Arriva naar de Amsterdamse beurs te brengen, mocht er geen geschikte overnamekandidaat zich aanmelden. Daar lijkt voorlopig dus geen sprake van. DB kondigde in maart plannen aan om Arriva te verkopen als middel om de schulden onder controle te krijgen en tegelijkertijd Arriva in staat te stellen de financiële mogelijkheden voor uitbreiding te genereren.

Meest gelezen vandaag
Meer artikelen met dit thema
Eerste ‘Buitenpoort’ van Nederland bij station Bussum Zuid
24 jun om 09:22 uurOp 18 juni was de officiële opening van de eerste Buitenpoort in Nederland op station Bussum Zuid. Een…
KiM: bij flexvervoer is meer aandacht nodig voor de reiziger
10 jun om 11:23 uurDe invoering van flexvervoer leidt lang niet altijd tot betere bereikbaarheid. Dat blijkt uit het rapport '…
Ov-sector luidt noodklok tegen bezuinigingen
6 jun om 14:25 uurOp dinsdag 10 juni om 08.45 uur klinkt er in de regio’s Amsterdam en Rotterdam Den Haag een ongebruikelijk…
Westelijke entreetunnel Amsterdam CS na twee jaar hinder weer open
2 jun om 11:17 uurDe vernieuwde westelijke reizigerstunnel van Amsterdam Centraal is in gebruik genomen. Na bijna twee jaar van…
Middelengebruik op de werkvloer: nieuwe handreiking helpt vervoersbedrijven
26 mei om 13:52 uurUit onderzoek van TNO en het Trimbos-instituut blijkt dat middelengebruik –…
Column: Sociale veiligheid blijft van belang
26 mei om 13:09 uurMaart 1989 worden op metrostation Zuidplein drie vrouwen door een verwarde man doodgestoken. Maar dat was niet…
Twee inschrijvers voor nieuwe ov-concessie in Oost-Brabant
19 mei om 14:57 uurArriva en EBS hebben een bieding uitgebracht op de nieuwe ov-concessie in Oost-Brabant. Arriva is de huidige…
Een veiliger ov in Almere: wat werkt en wat niet?
8 mei om 15:28 uurIn Almere kon – figuurlijk gesproken – de vlag uit: het aantal incidenten in het openbaar busvervoer was fors…
Reactie toevoegen