Een nieuw Lent

Een nieuw Lent

door in rubriek stations
Reacties uitgeschakeld voor Een nieuw Lent

Het nieuwe station Nijmegen Lent vervangt de tijdelijke halte die 250 meter noordelijker lag. Sommige dingen zijn verbeterd, andere verslechterd. Volledige informatie blijft een teer punt.

Het nieuwe station in Nijmegen-Noord (Waalsprong) telt twee uitgangen. Uitgang Noord leidt naar een scholengemeenschap en de groene nieuwbouwwijk Oosterhout anderhalve kilometer verder. En uitgang Zuid voert naar de compacte nieuwbouwwijk Lent, en het oude dorp Lent 200 meter verder. Links en rechts van het station liggen terreinen braak. Op een ervan moet een hoog Van der Valk-hotel verrijzen. En op loopafstand is het tweede stadshart van Nijmegen gepland.

Omdat het nieuwe station voorlopig nog in niemandsland staat, is gekozen voor ‘een landmark met hoogwaardige materialisatie en detaillering’, aldus Spoorbouwmeester Koen van Velsen. Simpel gezegd zijn het twee betonnen perrons langs het spoortalud met aan elke kant een half-ovale luifel, een glazen toren en een stationsklok. Het voorplein is een ‘hof met fruitbomen’. Het typeert Lent: een gebied tussen tuinbouw, nieuwbouw en hoogbouw in.

“Op het beste balkon van de wijk, met een lift en een luifel, vangt ze de glinstering van de rivier”, schreef stadsdichter Marijke Hanegraaf ter ere van de opening. De Waal anderhalve kilometer verder zie je alleen bij

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook