NS-concessie stuit op bezwaar van FMN
dossier Fyra

NS-concessie stuit op bezwaar van FMN

door Marc Maartens en André de Vos in rubriek hoge snelheid
Reacties uitgeschakeld voor NS-concessie stuit op bezwaar van FMN

Hoewel NS feitelijk maar 87 van de ooit geboden 178 miljoen euro per jaar hoeft te betalen voor de HSL-Zuid, spannen andere bieders van destijds nog geen rechtszaak aan tegen de Staat. Arriva en Veolia maken wel formeel bezwaar tegen samenvoeging van HSL en hoofdrailnet tot één NS-concessie.

De vraag rijst waarom andere bieders van 2001 geen rechtszaak tegen de Staat hebben aangespannen. “Dat hebben we wel overwogen”, verklaart Manu Lageirse, scheidend directeur van Veolia Transport Nederland. Veolia is de rechtsopvolger van CGEA, dat in een consortium met Connexxion (5 procent) en Swedish Rail International (net als CGEA 47,5 procent) in 2001 een bod uitbracht van 80 miljoen euro per jaar op de HSL-Zuid. Daarmee eindigde het consortium als tweede.

Lageirse: “We zijn in 2011 naar de Europese Commissie gestapt omdat we de integratie van de HSL in het hoofdrailnet niet fair vinden”. Sinds 1 januari 2015 valt de exploitatie van de HSL-Zuid onder de concessie aan NS. “De Directoraten-Generaal Vervoer en Mededinging waren heel geïnteresseerd en vroegen ons een formele klacht in te dienen”, vervolgt Lageirse. “Dat hebben we niet gedaan. Wat kon zo’n klacht opleveren? Economisch is een heraanbesteding van de HSL-Zuid veel minder interessant dan tien

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook