Alles uit de kast: negen opties voor NS

Alles uit de kast: negen opties voor NS

door in rubriek hoofdrailnet
Reacties uitgeschakeld voor Alles uit de kast: negen opties voor NS

NS moet een alles-uit-de-kast-scenario uit de hoed toveren om het zitplaatsentekort op te lossen, zei staatssecretaris Dijksma afgelopen zondag in een interview. Wat zijn de mogelijkheden? Ideeën te over, maar hoeveel potentie hebben ze?

Het is hún probleem dus zíj moeten het oplossen, zei Dijksma in WNL op Zondag, voor het gemak even voorbijgaand aan de politieke keuze om de OV-studentenkaart niet af te schaffen, maar juist uit te breiden naar minderjarige mbo-ers. NS heeft er maar mee te dealen en moet voor de kerst met een plan komen om het nu al nijpende tekort aan zitplaatsen te verlichten.

Natuurlijk heeft NS zelf ook boter op het hoofd door het versneld terzijde schuiven van Mat ‘64 en het onttrekken van de Intercityrijtuigen voor de Intercity Direct na het Fyra-debacle. Welke opties heeft NS? We behandelen negen scenario’s die regelmatig de revue passeren in de nieuwsberichten, in reacties onder diezelfde nieuwsberichten, in commentaren of discussiefora. We spraken met verschillende experts en betrokkenen de verschillende opties en kwamen tot soms verrassende conclusies.

1. Haal de Fyra terug
Lik de wonden, laat je trots vallen en haal de Fyra weer terug naar Nederland. Het geluid hoor je de laatste dagen steeds vaker.

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook