Overschakelen op uitstootvrij is pionieren
dossier ZE2025

Overschakelen op uitstootvrij is pionieren

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Overschakelen op uitstootvrij is pionieren

Vanochtend zijn de eerste vier elektrische bussen voor Eindhoven gepresenteerd. In december wil Connexxion van start met 43 bussen en over vijf jaar moet heel Eindhoven uitstootvrij zijn.

De gelede bussen van VDL zijn nog allerminst af en ook aan de infrastructuur wordt nog hard gewerkt. De bussen zijn nog blauw en bestickerd met iconische Eindhovense gebouwen, waardoor het onmogelijk is naar binnen te kijken. In de bus zijn de stoelen nog ingepakt en op de grond liggen zandzakken om een volbeladen bus te simuleren. Bij de bekendmaking van de winnaar van de concessie Zuidoost-Brabant werden de voertuigen nog gepresenteerd als Evolans, maar die naam gaat verdwijnen. De provincie maakt binnenkort een nieuwe naam en formule voor de bussen bekend. Ook de kleurstelling wijzigt van blauw naar rood met wit.

Lees ook: ‘Heel Europa kijkt naar Eindhoven’

Trambel
Een testrondje voor de pers door de stad gaat – na wat opstartproblemen – geruisloos. “Als u nu goed oplet en luistert, hoort u niks!”, grapt Hermes-directeur Juul van Hout. De bus is daarom uitgerust met een tramachtige bel als extra waarschuwing voor mensen die de bus niet horen aankomen.

Direct naast de remise van Connexxion-dochter Hermes staan zes laadinstallaties

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook