BYD bouwt 21 bussen voor Noord-Holland
dossier ZE2025

BYD bouwt 21 bussen voor Noord-Holland

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor BYD bouwt 21 bussen voor Noord-Holland

Connexxion zet vanaf juli volgend jaar 21 elektrische midibussen van BYD in in Noord-Holland Noord. Dat maakte de Chinese fabrikant bekend bij de introductie van de bus op Busworld in Kortrijk.

De 8,75 meter lange bussen gaan met name in landelijke gebieden rijden. Ze hebben 26 zitplaatsen, ongeveer evenveel staplaatsen en twee deuren. De midibus is een nieuw type die met de start van de nieuwe concessie in het noorden van Noord-Holland op de weg zullen verschijnen.

BYD bouwt de bussen in China. “We hebben weliswaar sinds zeven maanden een fabriek in Hongarije, maar die bouwt alleen nog de 12-meterversies”, aldus Patrick Oosterveld, salesdirecteur bij het in Schiedam gevestigde BYD Europe. “Als die fabriek dat eenmaal goed in de vingers heeft, zullen we ook andere productielijnen daar naartoe plaatsen.”

Geen geschikte partners
BYD heeft op dit moment acht bussen in Haarlem rijden, twee in Amersfoort en in december volgen er zeven in Almere. Eigenlijk is BYD bussenbouwer tegen wil en dank, schetst Oosterveld. “We zijn van oorsprong namelijk een batterijfabrikant. In Groot-Brittannië hebben we een prima partner in Alexander Dennis. Die maken goede bussen met het stuur rechts en zetten onze batterij er in. Als we een geschikte

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook