Eurostar mikt op de vliegers

Eurostar mikt op de vliegers

door in rubriek hoge snelheid
Reacties uitgeschakeld voor Eurostar mikt op de vliegers

Op 4 april is Nederland een nieuwe speler op het spoor rijker. Vanaf die dag rijdt Eurostar rechtstreeks van Londen naar Amsterdam. In omgekeerde richting moeten reizigers nog overstappen. 

Het is nog even wennen voor de Nederlandse personeelsleden tijdens de rit die eind februari voor de internationale pers is ingelegd. Waar staat wat in de keuken en op welk moment moet wat worden uitgeserveerd? Ze krijgen instructies van hun Belgische, Franse en Britse collega’s die ook meerijden. De rit verloopt vlekkeloos en stipt op tijd. Eurostar en NS zijn zichtbaar in hun nopjes wanneer de e320-trein van Siemens (afgeleid van de Duitse ICE) luid toeterend onder de kap van Amsterdam Centraal binnenrijdt. Aan boord bevinden zich ook Nicolas Petrovic (CEO van Eurostar), Marjan Rintel (directeur NS Operatie) en Heike Luijten (directeur NS International). Op Amsterdam Centraal wacht een blije Roger van Boxtel het gezelschap op.

Overstappen 
De 3 uur en 40 minuten lijken voorbij gevlogen. Eurostar wil dan ook een serieuze concurrent worden van het vliegtuig. Voorlopig rijdt de trein een keer per dag van Londen naar Amsterdam. Andersom moeten passagiers tijdelijk overstappen. Veiligheids- en paspoortchecks mogen nog niet worden uitgevoerd in Nederland. Beide regeringen zijn daar over in onderhandeling.

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook