Venlo is al volledig elektrisch
dossier ZE2025

Venlo is al volledig elektrisch

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor Venlo is al volledig elektrisch

Bij de bushalte om de hoek bij station Blerick laat de bus kort even een bel horen om te waarschuwen dat hij eraan komt. Niet overbodig, want de voertuigen zijn stil. De bel kennen we ook uit Eindhoven, waar net als in Venlo ook bussen van VDL rijden. Een oudere dame stapt in. “Elektrische bussen, zegt u? Nee, dat was me nog niet opgevallen. Ze rijden prima hoor, maar liever had ik gezien dat de halte bij het zorgcentrum hier weer terugkwam. Voor mensen die slecht ter been zijn is de halte nu te ver lopen.”

De chauffeur stuurt de 10 meter lange bus de brug over de Maas over. Prima busjes, vindt hij. “In het begin waren er nog wel behoorlijk wat storingen met opstarten. Dat kost allemaal extra tijd. Maar de laatste tijd is het minder.” Hij heeft nog niet aan de kant gestaan met een lege batterij en bij zijn weten zijn collega’s ook niet.

Bekijk ook de fotoreportage: Elektrische vloot rondom Venlo

Wedstrijdje
Dat is inderdaad nog niet gebeurd, bevestigt Sjak van Diessen, teamleider bij Arriva in Venlo, in een kantoortje in het stationsgebouw. Hij stuurt de chauffeurs van de 12 bussen aan en ziet

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook