‘Met hubs onderscheiden we ons als Noord-Nederland’

‘Met hubs onderscheiden we ons als Noord-Nederland’

door in rubriek artikel, ov-knooppunten
Reacties uitgeschakeld voor ‘Met hubs onderscheiden we ons als Noord-Nederland’

Langzaam maar zeker worden 55 ov-knooppunten in Groningen en Drenthe geüpgraded naar aantrekkelijke hubs, waar je vanaf elk vervoermiddel op het ov kunt overstappen en waar het aangenaam verpozen is.“Over tien jaar kun je in de regio niet meer om de hub heen.”

Bekijk ook de beeldreportage: Hubs in Groningen en Drenthe

Het is leeg op de P+R in het Drentse ‘hunebeddorp’ Borger. Het is 2 uur ’s middags en behalve de ijzige wind is er niets te horen in de omgeving. “Dan moet je eens om 7 uur ’s ochtends komen”, zal Jan Ymker, beleidsmedewerker Verkeer van de gemeente Borger-Odoorn, later zeggen. ”Borger is een echt spitsstation.” Het staat inderdaad afgeladen vol met fietsen en auto’s.
Niet zo gek ook, dit ov-knooppunt ligt aan de N34 tussen Gieten en Emmen en vormt een belangrijke verbinding met Groningen, Emmen, Gieten, Assen, Stadskanaal en Winschoten. Woon-werkverkeer ligt hier voor de hand. Borger was dan ook een logische plek om op te waarderen tot ‘hub’, vertelt Ymker.

De hub in Borger beschikt sinds 18 juli over wifi, taxistandplaatsen voor Publiek Vervoer en de Hubtaxi (die de Regiotaxi heeft vervangen), een Kiss & Ride en fietskluizen die je met een app kunt

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook