Qbuzz te spreken over Heuliez Bus

Qbuzz te spreken over Heuliez Bus

Qbuzz maakte deze week de nieuwe leveranciers voor elektrische bussen in de concessies Groningen Drenthe en Utrecht bekend. Opvallende naam, naast Ebusco en VDL, is Heuliez Bus uit Frankrijk. Doorslaggevend waren de hoge laadsnelheid en de garantie die Heuliez gaf op de levensduur van de batterijen, vertelt Qbuzz-topman Gerrit Spijksma.

Spijksma en de Utrechtse gedeputeerde Dennis Straat maakten op 6 maart bekend dat Heuliez Bus in de concessie U-OV 35 elektrische 18-meter-gelede bussen voor de stadslijnen 3, 7 en 8 gaat leveren. Voor het streekvervoer is in Utrecht de keuze gevallen op 20 elektrische 12-meterbussen van Ebusco.

Gerrit Spijksma, CEO van Qbuzz

Eerder deze week werd ook bekend dat het Franse bedrijf de Q-link-lijnen in Groningen en Drenthe gaat verzorgen, naast VDL waar Qbuzz al goede ervaringen mee had

Veel nieuwe partijen op de markt
Die goede ervaringen wogen in deze nieuwe tender wel mee, vertelt de Qbuzz-topman, maar waren niet doorslaggevend. “Het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat er veel nieuwe, buitenlandse, aanbieders op de elektrische markt zijn gekomen met goede bussen en aantrekkelijke proposities. Heuliez was één van deze aanbieders.”

Prijs-kwaliteitscombinatie
Het Franse bedrijf kwam in Groningen Drenthe en Utrecht met de beste prijs-kwaliteitsverhouding uit de bus. Spijksma:

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook